Organisatie

De Soos is opgericht in 1969. Toen nog zonder gebouw. Het huidige soos gebouw werd betrokken op 5 oktober 1972. Vanaf die tijd is de soos flink gegroeid, maar ook aardig verbouwd. Zo heeft het gebouw al verschillende verbouwingen door staan en zullen er naar alle waarschijnlijkheid nog genoeg volgen. De Soos is in termen een stichting en de officiële naam, die op 2 maart 1973 is vast gelegd luidt: Stichting Jeugdwerk Almkerk ‘De Soos’ Maar bij ons beter bekend als: De Soos. De soos wordt gerund door vrijwilligers die vele uren en dagen in de week spenderen om de stichting te doen groeien of te verbeteren. In de huidige situatie zijn er ongeveer 50 vrijwilligers werkzaam. Dit is verdeeld in een aantal groepen, omdat er in de soos verschillende werkgroepen zijn en daarboven ook nog een bestuur wat veel organisatorische zaken op zich neemt.

In het bestuur zitten een aantal leden van het dagelijks bestuur, maar ook voorzitters van werkgroepen zoals de vrijdag, zaterdag en PLONS.
PLONS is een aparte werkgroep die ook weer een eigen bestuur heeft.

>40

Geweldige vrijwilligers

500

bezoekers

>300

verschillende artiesten

5

verschillende
werkgroepen

Vrijdagavond

De vrijdagavond groep spreekt voor zich, de groep regelt elke vrijdagavond het programma in de soos. Op de vrijdagavond wordt er door de medewerkers een dienst gedraaid. Door de week wordt er geregeld wat geklust in de soos, als er hier of daar iets gerepareerd moet worden, gebeurt dat vaak door medewerkers van de vrijdag, zij weten vaak de fijne details van het gebouw. Het gebouw opzich is al een ontdekkingstocht. De groep bestaat uit ongeveer 25 medewerkers in de leeftijd van 16 tot 28 jaar.


Zaterdagavond

De zaterdagavonden zijn speciaal gericht op ons volwassen publiek van 18 jaar en ouder. Het is eigenlijk geen specifieke groep, maar eerder een centraal punt dat verschillende evenementen organiseert voor de zaterdagavond. Deze evenementen maken vaak gebruik van medewerkers die op vrijdagavond beschikbaar zijn, of van ons toegewijde PLONS-team. Enkele van de spannende 18+ activiteiten die we op zaterdag organiseren, zijn onder andere thema-avonden zoals “Back To The 80’s,” “Back To The 90’s,” “Beachparty,” en “Après-ski party.”


PLONS

PLONS staat voor: Papieren Liederen Organiseren Natuurlijk Spektakel. De groep is vooral actief tijdens de zomermaanden. In augustus is het zomerprogramma meestal gepland en de PLONS medewerkers draaien dan overuren. Over het jaar genomen wordt er veel vergaderd en voorbereid om het zomerprogramma zo goed mogelijk te laten verlopen. Een aantal activiteiten die georganiseerd worden zijn:


Avondvierdaagse Almkerk

Sinds 2016 kent SJWA “De Soos” een nieuwe werkgroep, de Avond4daagse Almkerk.
Een aantal medewerkers miste nog iets in Almkerk en hebben de handen bij elkaar gestoken om dit te verwezenlijken.
In de werkgroep zitten leden van zowel PLONS als de VAP/ZAP groep en bestaat uit ongeveer 10 personen.
De werkgroep organiseert jaarlijks de 3, 5 en 10 kilometer.Na een geslaagde eerste editie zal de Avond4daagse Almkerk een jaarlijks terugkomende activiteit worden in Almkerk.Voor meer informatie over de Avond4daagse Almkerk kijk je op avond4daagsealmkerk.nl


Benederpop

In 2019 vierde SJWA ‘De Soos’ haar 50-jarig bestaan! Dit betekende dat al 50 jaar lang jongeren zich als vrijwilligers hadden ingezet voor het organiseren van evenementen in de regio van Almkerk, zoals de jaarlijkse Zomerfeesten en de avondvierdaagse met jaarlijks duizenden bezoekers, en natuurlijk de drukbezochte vrijdag- en zaterdagavonden in de discotheek aan de provinciale weg in Almkerk.

Dit werd gevierd! Op 18 mei organiseerden we de 3e editie van Benederpop, een eendaags popfestival met de grootste artiesten! Eerdere edities van Benederpop waren georganiseerd ter gelegenheid van het 25- en 40-jarig jubileum van de soos, met optredens van onder andere Herman Brood, Racoon, De Kast en De Dijk.

Voor meer informatie over Benederpop kan je terecht op benederpop.nl.

© Copyright 2024. Alle rechten voorbehouden.